Žáci třetího ročníku oboru FIREMNÍ MANAGEMENT podnikají pod hlavičkou organizace JA Czech. JA Czech je součástí mezinárodní neziskové vzdělávací organizace JA Worldwide. Jejím posláním je poskytovat mladým lidem praktické ekonomické vzdělávání, rozvíjet jejich znalosti a dovednosti, inspirovat je a podporovat v aktivním přístupu k životu, aby se dovedli prosadit a úspěšně uplatnit a byli dobře připraveni pro vstup na trh práce.

                                                                                           

Studentské výrobky pro dobrou věc

Jsme studenti třetího ročníku oboru firemní management na Vyšší oborné škole, Obchodní akademii a Středním odborném učilišti technickém Chotěboř. Ve vyhrazených předmětech se věnujeme činnosti naší firmy, a to nejenom výrobě náramků a sezónního zboží, ale především také vedení firemní agendy. Naší mentorkou je paní Klimešová z firmy B: TECH a. s., která nám velmi pomáhá a radí. 

Logo naší firmy symbolizuje „O“ s vavřínovými listy, které jsme odvodili z prvního písmena názvu naší firmy. Název firmy je odvozen z latiny. Optima = skvělý, idea = nápad. Logo symbolizuje také náš hlavní produkt, což je náramek vytvořený z korálků. Zlatou barvu jsme zvolili, protože symbolizuje kvalitu a úroveň našich výrobků.

Jak již bylo zmíněno, ručně vyrábíme náramky a sezónní dekorativní zboží. Pro výrobu využíváme vstupní materiály z chráněné dílny TEKIS s. r. o. Klademe důraz na ekologii a minimalizaci odpadu. Pro více informací o nás a našem sortimentu navštivte webové stránky naší společnosti, kde naleznete i náš e-shop.

 

Více o studentské firmě OPTIMADEA naleznete v GALERII.

Výpis článků

JA studentská firma Optimadea (2022 - 2023)