SETKÁNÍ PARTNETŮ PROJEKTU

 „Fit for career“

 ve španělské Seville – říjen 2021

 Zástupci Vyšší odborné školy, Obchodní akademie a Středního odborného učiliště technického Chotěboř se zúčastnili setkání zástupců všech partnerských škol ve španělské Seville. Setkání se zúčastnilo šest žáků čtvrtého ročníku a dva učitelé. Na cestu jsme se vypravili v sobotu 16. 10. ráno z Chotěboře do Vídně, kde nám navazoval přímý let do Sevilly. Sobotní večer a celou neděli jsme věnovali objevování krás starého města. Setkání partnerů bylo slavnostně zahájeno v pondělí. Po celý týden jsme se společně s partnery z hostitelské školy, a partnery ze Sicílie a Bulharska věnovali rozvoji komunikačních dovedností, odborných kompetencí, poznávání místní kultury a tradic i rozvoji sociálních dovedností. Na cestu zpět jsme se vydali v sobotu 23. 10. 2021. Nyní se již těšíme na další setkání, které nás čeká na konci února na Sicílii.

Naši studenti se na cestu pečlivě připravovali. Nejdůležitější poznatky o Španělsku zpracovali ve své prezentaci.

Po návratu své zažitky zaznamenali v tomto videu.

O průběhu setkání jsme informovali průběžně přímo ze španělska na školním Facebooku.

Krátká videa z jednotlivých dnů setkání si můžete prohlédnout níže.

První den ve španělské škole - seznamování, představování, ice-breaking aktivity, prezentace a prohlídka školních dílen. 

Druhý den společného setkání partnerů projektu Fit for career aneb pracujeme na rozvoji praktických, komunikačních i sociálních dovedností - aktivity ve školních dílnách, přednáška na téma job recruitment, společná procházka Sevillou a Trianou.

Třetí den byl náročný, ale úžasný! Nejdříve jsme v mezinárodních týmech dokončili výrobu kostek s vlajkami partnerských zemí, zapojili domovní telefony v třípatrových domech o šesti bytech, naučili se základům španělštiny, zdolali 45 pater Giraldy, užili si nádherný výhled na Sevillu, žasli nad honosnou výzdobou a velikostí Katedrály Panny Marie, užili si západ slunce na Plaza de España a zavzpomínali na scény ze Star Wars, navštívili pouliční Festival de las Naciones a nahlédli do kultury nejenom španělské.

Čtvrtý den setkání partnerů projektu Erasmus+ se nesl hlavně v duchu komunikace. Ve druhé polovině setkání se ledy opravdu prolomily a všichni účastníci si užívají společný čas. Projekt funguje

Poslední den setkání partnerů projektu Erasmus+ se nesl hlavně v duchu komunikace, sdílení zkušeností a zážitků a poznávání místní kultury a zvyklostí.

                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Výpis článků