Erasmus+ byla pro mě veliká příležitost, jak nabrat nové zkušenosti a zážitky, využít své dovednosti v praxi  a také se spřátelit s novými lidmi.

Po několika týdnech vymýšlení a zhotovování našeho výrobku se konečně blížil datum našeho odjezdu na Sicílii.

Když konečně nastal den "D" a my dorazili na Sicílii, nejprve jsme se podívali na největší aktivní sopku Etnu což byl náš první výlet. V průběhu týdne jsme navštívili dvě školy které jsou také součástí tohoto projektu, zůčastnili jsme se projektových her, různých projektových prací, koukali se na videa o Sicílii abychom lépe poznali jejich kultůru.

Během školních výletů a navštěvování Italských škol se dozvídáme o jejich zařízeních a strojích, když se zaměřím na to strojírenství, což je i můj obor, tak spousta věcí byla stejná minimálně aspoň podobná, ale za mě musím říct, že jsme na tom opoznání lépe, hlavně co se týče CNC technologie.

Za ten týden na Sicílii jsme navštívili spoustu krásných památek a muzeí, jako např.: historické, ale také technické. Byli jsme se podívat ve firmě kde předělávali klasické automobily na elektromobily což bylo velice zajímavé, nebo také v technologickém parku kde mě spousta vecí zaujala.  Z památek jsme viděli nádherná kolosea, hrady, kostely apod. mě osobně se nejvíce líbila horská malá městečka a krásná příroda. Pro většinu českého týmu to byla také první zkušenost s mořem a tak nás ani studená voda neodradila od večerního koupaní. Při ruzných aktivitách ve škole nebo při výletech jsme potkali spoustu skvělých kamarádů, většinou z Bulharska. Velice dobře ovládli anglický jazyk takže se s nimi nebyl problém domluvit. Ve spojení jsme s nimi dodnes. Loučení s nimi bylo těžké, ale doufáme že se zas někdy potkáme.

Chci opravdu poděkovat své škole a Erasmu+ za tento úžasný projekt který jsem si velice užil a zároveň nasbíral nové zkušenosti. Doufám že nějaký podobný projekt ještě bude.

                                                                                                                                                                                                                     Filip Čapek

 

Výpis článků