Adaptační kurz 2023

Jak jsme se měli na „adapťáku“

Dne 25. 9. 2023 jsme s naší třídou 1. MA a ostatními prváky vyrazili na adaptační kurz do Horního Bradla. V areálu Tesla pro nás měli učitelé připravený nabitý seznamovací program. Ubytovali jsme se v chatkách a srubech a potom hned začali se seznamovacími aktivitami. Kvečeru jsme si zkusili zahrát ragby s týmem RLC Orli z Havlíčkova Brodu, potom jsme ještě hráli hru na krycí jména.

Druhý den čekala všechny třídy štafeta a orientační běh, asi tříkilometrový okruh v okolním lese. Po obědě se někteří vydali odpočívat do bazénu nebo wellness v areálu. Večer jsme už ale opět sportovali, tentokrát jsme hráli fotbal a volejbal. Také jsme se během dne zúčastnili
přednášky pana Kafky, který si s námi povídal třeba o nebezpečí sebepoškozování a užívání drog. Závěrečnou aktivitou dne bylo karaoke. Každá třída prezentovala předem určenou písničku. Naše třída ji udělala originální tím, že se dívky převlékly za chlapce a obráceně, takže jsme si při přípravě užili dost legrace. Jen o půl bodu nám nakonec uteklo první místo, vyhráli kluci truhláři (z třídy 1. HB).

Poslední, třetí den jsme se ráno pořádně nasnídali, protože nás čekala pěší túra do Chotěboře. Dorazili jsme dost unavení, ale s dobrým pocitem jsme se loučili. Různé aktivity na tomto kurzu byly určitě fajn, upřímně jsme si ale užili i volný čas na chatkách, kdy jsme se navštěvovali, povídali si a mohli se prostě poznat „v našem stylu“. Byla to super cesta, jak se sblížit i jinak než ve škole.

                                                                             Studentky a studenti 1. MA (obor obchodní akademie se zaměřením firemní management)

Výpis článků