Sportovně - jazykový kurz BRADLO 2023

Od 5. do 9. června byly třídy 2. M a 2. L na sportovně-jazykovém kurzu v Horním Bradle. Celé to ale započalo výletem do Kutné Hory.

Po příjezdu do Kutné Hory nás přivítala průvodkyně, která nás provázela po celou dobu. Dozvěděli jsme se zajímavosti o těžbě stříbra v této oblasti, což přidalo naší cestě zajímavý historický rozměr. Naší první zastávkou byla katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele. Tato katedrála tvoří nejstarší část Kutné Hory, a velmi nás ohromila svou majestátností a detaily. Po prohlídce jsme se šli pěšky podívat do Kostnice v Kutné Hoře, jež je známá svou jedinečnou výzdobou z kostí lidí, kteří byli oběťmi válek, epidemií a spousty dalších tragických nehod. Poslední zastávkou byl chrám sv. Barbory, která je patronkou rychlé bezbolestné smrti a tím pádem i patronkou horníků. Dovnitř jsme nešli, ale pokochali jsme se krásným výhledem na Kutnou Horu. Po dokončení prohlídky Kutné Hory jsme jeli autobusem na sportovně-jazykový kurz do Horního Bradla, kde jsme byli do pátku ubytovaní.

Druhý den jsme ráno zahájili rozcvičkou, která většinu z nás pořádně zadýchala, zato příjemnější byla snídaně formou švédských stolů, kde bylo opravdu z čeho vybírat. Dopoledne jsme se vydali na delší procházku na Pilku, odkud jsme se poté měli co nejdříve dostat zpět do tábora. Po obědě následovaly další sportovní aktivity včetně hodu granátem, střelby ze vzduchovky a běhu.

Ve středu jsme po předešlém náročném dni měli den zaměřený na karate a angličtinu. Naší aktivitou byla výuka anglického jazyka, kterou nám poskytli vyučující a rodilý mluvčí pan Craig Sturgis. Celý den jsme zakončili softbalem.

Čtvrteční ráno pro nás začalo překvapením, neboť nás vzbudil pan učitel Zapalač a chtěl po nás, abychom si ranní běh a rozcvičku udělali v „nočním prádle“. Na odpoledne si pro nás učitelé připravili aktivitu složenou z hledání slok anglických písní. Naším úkolem bylo najít celou píseň, přeložit ji do českého jazyka a následně ji přede všemi v angličtině zazpívat.

Celý týdenní program se nám velice líbil a zakončili jsme ho v pátek pěší túrou z Horního Bradla. Nikoho jsme neztratili a všichni došli v pořádku až do Chotěboře.

Aktivity v přírodě nám umožnili se více sblížit a lépe se poznat.

                                                                                                                                                                                                Žáci třídy 2. M a 2. L

Výpis článků